Gemeente Eemsdelta Logo dat naar de hoofdpagina leidt presenteert:

STAAT IN EEMSDELTA

Kunst en architectuur in Eemsdelta

vergroot

Andere kunstwerken van Herbert Koekkoek

De Poort

Schansweg

De Zeewijzer

Weiwerd - Rotonde op de N991

Markering Borgterrein Farmsum

Farmsum - Borgweg

afdrukken Dampalen

Kunst
toon vergroting Dampalen
toon vergroting Dampalen
toon vergroting Dampalen

Dampalen, Oosterwijtwerd

Bij borgterrein Huis te Oosterwijtwerd (Groningen) zijn in 2007 dampalen van cortènstaal geplaatst die ontworpen en gemaakt zijn door metaalkunstenaar Herbert Koekkoek. De opdracht kwam van Landschapsbeheer Groningen.
Het borgterrein van het Huis te Oosterwijtwerd is één van de restanten van de 200 borgterreinen die de provincie Groningen rijk is geweest. Met het project Terreinen met Historie wil Landschapsbeheer Groningen de voormalige borgterreinen beter herkenbaar te maken en zo mogelijk een nieuwe functie te geven. Met het project wordt tevens een impuls gegeven aan cultuurtoerisme en recreatie.
Het borgterrein van het Huis te Oosterwijtwerd is particulier eigendom maar vrij toegankelijk. In 2000 is de gracht rond het borgstee hersteld en het pad met bruggetje naar het borgstee aangelegd. Met het plaatsen van de dampalen bij de toegang is opnieuw de aandacht gevestigd op het bijzondere karakter van dit historische terrein.
De palen zijn gemaakt van cortenstaal. De kunstenaar gebruikte de tekst onder de tekening van de borg als lettertype voor op de dampalen. De ruiter te paard is afgeleid van het familiewapen.

Kenmerken

Deze website wordt u aangeboden door de gemeente:Met dank aan:

logo logo

Colofon | Proclaimer