Gemeente Eemsdelta Logo dat naar de hoofdpagina leidt presenteert:

STAAT IN EEMSDELTA

Kunst en architectuur in Eemsdelta

Architectuur Kunst
vergroot

Dorpsmarkeringen

project

Kunstproject Dorpsmarkeringen
Op 32 locaties in 14 dorpen, gemeente Delfzijl
Loes Heebink
Gebogen masten, zeemeeuw (aluminium), glasreflectoren
2001-2003
In opdracht van de gemeente Delfzijl en Vereniging Kleine Dorpen Groningen (VKDG)

In het kader van het Kunstproject Dorpsmarkeringen zijn op 32 locaties in 14 dorpen bijzondere markeringen gerealiseerd die de komgrenzen van de gemeente Delfzijl en omliggende dorpen aanduiden. Het project is gerealiseerd in opdracht van de gemeente Delfzijl en de Vereniging Kleine Dorpen Groningen (VKDG). Doel is de verkeersveiligheid in de dorpen te vergroten door weggebruikers te attenderen op het feit dat ze een bebouwde kom inrijden.
De attentie verhogende masten zijn een ontwerp van beeldend kunstenaar Loes Heebink. Het ontwerp betreft een cirkelvorm –een visuele versmalling- die deels op de weg met glasreflectoren aangegeven is en deels boven de weg als gebogen spriet/omslaande golf over de weg reikt. Op het uiteinde van de 'spriet' zit een zeemeeuw van gegoten aluminium. In Bierum wordt de meeuw beslopen door een kat.
Het kunstwerk symboliseert op artistieke wijze de verbondenheid tussen de zee en het land en de relatie tussen de oude toegangspoort tot een dorp of stad in vroeger tijden. De masten zijn bij dorpen met een overwegend agrarisch karakter groen van kleur en bij de aan de kust gelegen dorpen in blauw uitgevoerd.

  • Startdatum : 1 januari 2010
Dorpsmarkering - Loes  Heebink

Dorpsmarkering

Adres onbekend | Kunst in het wegdek, vloer of grond | 2010

Kunst

Deze website wordt u aangeboden door de gemeente:Met dank aan:

logo logo

Colofon | Proclaimer