Gemeente Eemsdelta Logo dat naar de hoofdpagina leidt presenteert:

STAAT IN EEMSDELTA

Kunst en architectuur in Eemsdelta

vergroot

afdrukken Möbiusband

Kunst
toon vergroting Möbiusband
toon vergroting Möbiusband
toon vergroting Möbiusband

Möbiusband met recycle-logo uit cortenstaal en recycle printplaten (wecycle Ewaste) in opdracht vervaardigd door Peter Schudde voor het 50 jarig jubileum van Bollegraaf Recycling Solutions in Appingedam. Het kunstwerk werd aangeboden door personeel en sponsoren.

De Möbiusband is een tweedimensionale topologische structuur: een ruimtelijk figuur dat slechts één vlak en één rand heeft. De band bestaat weliswaar uit een vlak maar kan alleen in drie dimensies bestaan. Vanuit elk punt van de figuur ziet men ogenschijnlijk twee zijden en twee randen maar volgt men vanuit een punt een rand of een zijde, dan blijkt bij terugkeer dat men ook de ogenschijnlijke andere rand of zijde heeft doorlopen.
De Möbiusband is in 1858 ontdekt door de Duitse wiskundige August Ferdinand Möbius (1790-1868). Een kever kan over het gehele oppervlakte blijven lopen zonder ooit over de rand te gaan. Zo staat het symbool voor oneindigheid; een eeuwigdurende kringloop.

De Möbiusband werd door Gary Anderson in 1970 zeer doeltreffend gebruikt in zijn ontwerp voor het recycle logo, een symbool dat tegenwoordig over de hele wereld bekendstaat voor het hergebruiken van grondstoffen.
Bron: www.peterschudde.nl

Kenmerken

Deze website wordt u aangeboden door de gemeente:Met dank aan:

logo logo

Colofon | Proclaimer