De gebrandschilderde ramen waren een geschenk van Limburgse evacués (uit Venlo, Velden, Arcen, Lomm, Afferden, Siebengewald, Gennep en Bergen aan de Maas) die van 23 januari tot 20 juni 1945 ondergebracht waren in Uithuizermeeden.
Het linkerraam bevat het wapen van de voormalige gemeente Uithuizermeeden met de namen van de dorpen Roodeschool, Oosteinde, Oudeschip, Uithuizermeeden en Oldenzijl.
Het middelste raam beeldt de evacuatie uit met als tekst: deze ramen werden door de bannelingen van Limburg dankbaar aangeboden aan de goede mensen van deze gemeente.
De ramen zijn ontworpen en vervaardigd door de Limburgse kunstenaar Charles Eyck (1897-1983). Hij begon als plateelschilder bij de Maastrichtse aardewerkfabriek De Céramique maar ging in 1937 in de leer bij de beroemde glazenier Joep Nicolas in Roermond. Met Henri Jonas en Joep Nicolas was hij een voortrekker van de z.g. Limburgse School. Na de Tweede Wereldoorlog is hij vooral als glazenier werkzaam in de vele te herbouwen kerken, maar maakt ook veel beelden en plastieken, onder andere verzetsmonumenten. Aanvankelijk was zijn werk expressionistisch van vormgeving. Later is hij bekritiseerd omdat hij bleef volharden in een min of meer gelijkblijvende religieuze stijl.