Gemeente Eemsdelta Logo dat naar de hoofdpagina leidt presenteert:

STAAT IN EEMSDELTA

Kunst en architectuur in Eemsdelta

vergroot

Andere kunstwerken van René de Boer

De Helling

Delfzijl - De Helling

De Poort

Wagenborgen - Familie Bronsweg

Knop Hosta

Delfzijl - Jachtlaan,

afdrukken Ring

Kunst
toon vergroting Ring
toon vergroting Ring
toon vergroting Ring

In 1985 kreeg René de Boer een opdracht van de gemeente Termunten om in het dorp Wagenborgen een beeld te plaatsen. Het beeld moest de honderd jarige verbondenheid van het dorp met de psychiatrische inrichting Groot Bronswijk tot uitdrukking brengen. De plaats voor het kunstwerk was door de gemeente bepaald en moest als ontmoetingsplek functioneren.

René de Boer koos als uitgangspunt voor de vorm van zijn beeld de ring. Deze symboliseert eenheid, samenzijn en verbondenheid. Hij werd met een hoogte van 50 centimeter ook bruikbaar als zitvorm.
De Ring werd zo geplaatst dat hij zowel op grond van de gemeente als op de grond van de inrichting kwam te liggen. Hiervoor is gekozen om de verbondenheid van de inrichting met het dorp te accentueren. Op de grens tussen gemeente en inrichting loopt een voetpad dat de Ring twee keer doorbreekt. Op de hoogte van het maaiveld en het voetpad is de ringvorm echter behouden en compleet. De verbroken- en verbondenheid, de ruimte binnen en buiten de Ring, maken evenzeer deel uit van het beeld als het object zelf.

Bron: www.renedeboer.nl

Kenmerken

Deze website wordt u aangeboden door de gemeente:Met dank aan:

logo logo

Colofon | Proclaimer