Gemeente Eemsdelta Logo dat naar de hoofdpagina leidt presenteert:

STAAT IN EEMSDELTA

Kunst en architectuur in Eemsdelta

vergroot

afdrukken Pelgrimage

Kunst
toon vergroting Pelgrimage
toon vergroting Pelgrimage
toon vergroting Pelgrimage

Dit beeld staat bij de Rooms-Katholieke Parochie Heilige Jacobus de Meerdere. Aan het begin van een pelgrimspad, dat via Uithuizen door verschillende dorpen naar Groningen leidt en eindigt in Santiago de Compostela.
Het beeld is drager van betekenissen, die de pelgrim overdenkt tijdens het op weg gaan over het Jacobspad. Een tweetal schelpen zijn samengevoegd en krijgen het aan zien van een vrucht of noot, die onderweg geplukt en gegeten wordt. De ene schelp fungeert als kom, die regenwater opvangt, dat de pelgrim helpt om dorst te lessen en zich te verfrissen.
De andere schelp is als een deksel, dat bescherming biedt. De golfvormige afwerking van de schelpen verbeeldt het water, waar de mens niet zonder kan en het welk hem naast het lopen eveneens voert naar uiteinden der aarde.
De pelgrimsstaf complementeert beeld en sokkel. De pelgrim zoekt rust, heeft de staf neergezet. Een ransel hangt aan de staf. Tezamen met vrucht of noot doet de pelgrim zich tegoed aan hetgeen de schepping biedt.

Opschrift:
Pelgrim
Je verlangen is groot
Je weg is lang
Je bent gedragen
Je bent geborgen
Vraag

Kenmerken

Realisatie

  • 2003

Deze website wordt u aangeboden door de gemeente:Met dank aan:

logo logo

Colofon | Proclaimer